Vraščanje nohtov se pojavlja zelo pogosto, v vseh starostnih obdobjih. Vzrokov za nastanek vraščenega nohta je več . Nepravilno striženje, neprimerna obutev, mehanske poškodbe na nohtu, različne bolezni (sladkorna, artritis, osteoporoza), deformacije prstov na nogi in dednost vplivajo na vraščanje nohta.
Vraščanje nohta povzroča precejšnjo bolečino, ki je izrazitejša pri hoji. Bolečino spremlja tudi vnetje in kasneje izcedek, ter povečanje stranske kožne gube ob nohtnem kanalu.


V SALONU 20, poskrbimo za sanacijo vraščenega nohta z namestitvijo sponke, ki dviguje stranski rob nohta. Pred namestitivijo sponke , noht in nohtne kanale očistimo, odstrižemo del nohta, ki se vrašča, ter podložimo.

Korekcijsko sponko je mogoče uporabiti za praktično vse vrste deformiranih, bolečih, vraščenih in zvitih nohtov. Poleg tega se priporoča tudi za  zdravljenje  hipergranulacije in kurjega očesa v nohtnem kanalu ali le kot kozmetični popravek deformiranega nohta. Sponka regulira naravno rast nohta in se namešča individualno brez bolečin. Gre za inovativno metodo, ki je alternativa operaciji. Podofix sponka ostane na nohtu od dva tedna do približno dva meseca, nato se nadomesti z novo, vse dokler ni dosežen želeni rezultat zdravljenja. Po namestitvi medicinske sponke PODOFIX stranka občuti takojšnje olajšanje, saj je področje okoli nohta razbremenjeno. Sponka stranke ne ovira pri hoji in vsakdanjih opravilih, niti ni ovira pri nošenju različnih vrst obutve in nogavic. Nosijo jo lahko tudi otroci in diabetiki.
spoka za vraščen noht

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov