V Salonu 20 uspešno odpravljamo glivice na nohtih z novim laserjem E-lite - IPL+RF najnovejše tehnologije. Metoda je uspešna in bolj priporočljiva kot dolgotrajno uživanje antimikotikov, ki imajo na organizem enak učinek kot antibiotiki, ki obremenjujejo jetra in ledvica.

POSTOPEK: Najprej zbrusimo zadebeljene in glivične nohte ter uredimo obnohtno kožico. Nato opravimo laserski poseg na nohtih, ki so jih prizadele glivice. Terapija ni boleča, jo je pa potrebno večkrat ponoviti. Terapijo lahko izvajamo samostojno ali po pedikuri.

Laserska svetloba enakomerno pregreva prizadeti noht in skozenj prodira do poškodovane kože, s tem so glivice, ki so napadle noht oslabljene in postopoma uničene. Mrtve glivice se odstranijo, ko zraste noht.

V primerjavi s tradicionalnimi metodami zdravljenja glivic, se laserska svetloba razporedi enakomerno po tkivu in ni omejena s kemijsko prepustnostjo tkiva, kar je značilno pri zdravilih, ki jih nanašamo topično. Druga prednost zdravljenja z lasersko svetlobo pa je varnost in učinkovitost terapije, brez stranskih učinkov.

Pregrevanje v globino vse do nohtne posteljice stimulira uničenje glivic, naravna rast in imunski proces pa omogočita obnovitev nohta v prvotno stanje.

Sprva je postopek potrebno ponoviti vsaj 5 krat v razmaku 14 dni, kasneje pa vsaj 5 krat v razmiku enega meseca. Če je posteljica nohta zdrava, nov noht zraste v 6–12 mesecih. Prvi rezultati so običajno vidni že po šestem tretmaju.

Prednosti laserskega snopa:
- Nima stranskih učinkov (v primerjavi z antiglivičnimi zdravili)
- Ne poškoduje celotnega nohta ali kože
- Takoj po posegu lahko nosite čevlje in si nalakirate nohte

Za nadaljnjo nego doma priporočamo nakup dezinfekcijskega razkužila SEPTAMED. Uporabite ga kot preventivo, da razkužite vsa obuvala, nogavice, posteljnino, skratka vse stvari, ki so bile pred tretmajem v stiku z obravnavanim delom telesa. Glivice so zelo odporne in se z običajnimi pranji oblačil ne uničijo. Same umrejo šele po 2 mesecih, če nimajo ugodnih pogojev za rast.

NASVETI ZA PACIENTE Z GLIVIČNO OKUŽBO NOHTOV, KI JIH JE POTREBNO UPOŠTEVATI OB PRIČETKU LASERSKEGA ZDRAVLJENJA ONIHOMIKOZE
•Nohte pristrizite na kratko. Po vsakem kopanju dlani in podplate dobro obrišite s suho brisačo, tudi med prsti nog in rok.
•Ne strizite ali grizite obnohtne kožice, saj lahko s tem povzročite prodor infekcije globje.
•Nosite bombažne nogavice, ki jih lahko operete na 90 st C. Nogavice zamenjajte večkrat na dan, sploh če se vam noge potijo. Tekom dneva večkrat sezujte zaprte čevlje, da se noge posušijo.
•Ne nosite čevljev ali copat drugih članov družine. Ko pričnete z zdravljenjem, v čevlje 3x na teden razpršite dezinfekcijsko sredstvo (SEPTAMED) In tudi po prizadetem področju po vsakem tuširanju. Razkužiti vse, kar je bilo v stiku z nogami (oblačila, posteljnino, pregrinjala, kopalnico, vsa obuvala in nogavice, sedežno....)

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov