Celulit je danes najbolj razširjena nadloga žensk, saj se z njim sooča kar 90% populacije nežnejšega spola. Z njim se spopadajo tako močnejše kakor tudi vitke ženske, mlada dekleta in starejše ženske. Celulit je po definiciji sprememba maščobnega tkiva povzročena s strukturnimi spremembami podkožja. Razlikovati ga moramo od debelosti, ki je predvsem posledica sprememb presnove maščob posameznika. Celulitis je akutna bakterijska okužba kože in podkožnega tkiva, ki se kaže z oteklinami in bolečino; najpogosteje ga povzročajo bakterije streptokoki ali stafilokoki.

Celulit ne pomeni debelosti, temveč je njegov nastanek povezan z delovanjem hormona estrogena, ki povzroča nalaganje maščobnih celic v podkožju, in s povečanjem volumna maščobnih celic zaradi nepopolnega izločanja toksinov, ki se zadržujejo v telesu. Kopičenje maščobnega tkiva nato zmanjša prekrvavitev in izmenjavo tekočin v telesu, posledica česar sta upočasnitev presnove in propadanje vezivnega tkiva, ki se kažeta kot nagrbančena, jamasta koža ali celulit. Celulit najpogosteje prizadene stegna, meča, kolena in gležnje, redkeje pa roke, trebuh in obraz.

Razlogov, zakaj nastane celulit, je namreč veliko. Povzročijo ga lahko nepravilna prehrana, uživanje preveč kave ali alkohola, premalo gibanja, sedeče delo, stres, uporaba pretesnega perila ali oblačil, previsoke pete, ki zaustavljajo prekrvavitev. Sodobni človek uživa veliko preveč prečiščenih ogljikovih hidratov oz. sladkorjev, ki ugodno vplivajo na nastanek estrogena. Estrogen vsebujejo jajca, mleko in meso ter izdelki iz njih. Ne smemo pa pozabiti na estrogen iz kontracepcijskih tablet, ki lahko negativno deluje pri nekaterih ženskah. Neuravnovešen nivo hormona progesterona se kaže v tvorbi celulita.

V SALONU 20 imamo pripravljenih več različnih terapij za odpravo celulita. 
- kavitacija
- Body wraping
- strojna limfna drenaža z infra rdečo toploto
- elektrostimulacija
- tripolarna radio frekvenca 
- ročna anticelultna vakumska masaža z ventuzami

Najboljše rezultate se doseže s kombinacijo različnih tehnik.
- bodywraping + limfna drenaža (45)
- kavitacija 1MHz (40)+ tripolarna RF(20) + limfna drenaža (20)
- kavitacija ali RF + vakumska masaža

Po vseh tretmajih priporočamo še masažo telesa z oljem sladke pomaranče.
Celulit ni nastal preko noči, zato je odpravljanje celulita dolgotrajni postopek.

ZA NADALJNJO NEGO DOMA PRIPOROČAMO
• ANTICELLUITE gel z Amazonskim kompleksom
• SKIN FIRMING krema z Amazonskim kompleksom
• dnevno popiti vsaj 2l vode ali nesladkani čaj
• zdravo prehranjevati
• telesno aktivnost na svežem zraku

Kaj morate jesti, da bo terapija še uspešnejša?
Pazite tudi na prehrano, ki naj bo raznolika, predvsem pa se izogibajte snovem, ki spodbujajo zastajanje vode v organizmu, torej slani hrani, kavi, veliko ogljikovim hidratom in nasičenim maščobam. Uživajte ribe, kot so na primer sled, skuša in losos, ki so bogat vir omega-3 maščobnih kislin in ne vplivajo na zmanjšanje prekrvavitve ter kri očistijo toksinov. Na ta način preprečujejo in zmanjšujejo napihnjenost maščobnega tkiva in izboljšajo celično strukturo. Ne pozabite pa tudi na zelenjavo, bogato z vlakninami, kajti vlaknine ohranjajo vaše črevesje čisto in odvajajo odvečno tekočino iz telesa.

Naredite si razstrupljevalni napitek
Sestavine: 2 dcl vode, manjša glava solate, 3 stebla zelene, narezano jabolko, banana in sok limone
V mešalniku zmešajte kozarec vode in solato. Pri nizki hitrosti mešajte tako dolgo, dokler ne nastane zmes. Nato dodajte zeleno, jabolko ter zmešajte pri visoki hitrosti. Zaključite z dodatkom banane in limoninega soka.
Na zdravje in adijo celulit!

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov