Kavitacija je nekirurška liposukcija, ki se lahko izvaja na vseh predelih telesa. 
Rezultati ultrazvočne liposukcije – kavitacije so vidni že v zelo kratkem času. Pri nekaterih celo takoj po terapiji, v povprečju pa je potrebnih 6-10 terapij. Po terapiji lahko takoj začnemo opravljati vsakodnevna opravila. 

Vsako stranko obravnavamo individualno. Terapijo določimo glede na potrebe in želje posamezne stranke.Po terapiji je priporočena telesna aktivnost, da se raztopljene maščobe pokurijo oz. izločijo iz telesa. Prav tako je potrebno paziti na pravilno prehrano. Pomembno je, da stranka vsaj dva dni pred in po posegu pije večje količine vode (2,5 l do 3 l).

Delovanje kavitacije
Napredna tehnologija kavitacije omogoča koncentracijo energije na točno določeni globini v tkivu, kar omogoča selektivno razbitje maščobnih celic v podkožju. Površina kože, žile, živci in mišice ostanejo nedotaknjeni. Maščoba iz razbitih maščobnih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino, kjer se pod vplivom encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v limfni sistem, kateri poskrbi, da se odvečna maščobne kisline čim prej izločijo iz telesa, majhen del maščobnih kislin pa potuje v jetra, kjer se razgradi kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane.

Ultrazvočna liposukcija - kavitacija uporablja visoko frekvenčne valove, ki maščobo pretresejo in razbijejo na majše dele. Postopek je v primerjavi s kirurško liposukcijo manj nevaren, oseba ni izpostavljena nevarnostim narkoze in težavam po njej.

Ultrazvok lahko razbije trdovratno maščobo na težko dostopnih predelih, ki jih z navadnimi metodami hujšanja ne moremo odstraniti. Maščoba na področju nog, trebuha in rok je idealna za ultrazvočno liposukcijo, ker so na tem področju mišice in vezivno tkivo ter niso v nevarnosti notranji organi.

Pred začetkom kavitacije vam najprej za 10 minut segrejemo podkožje z IR svetlobo. Samo kavitacijo izvajamo 20 ali 40 minut, odvisno od predela telesa. Za še večji učinek priporočamo po kavitaciji še 20 minutni tretma z radio frekvenco in tretma z limfno drenažo.

Kavitacijo s frekvenco 40KHz izvajamo na predelu  trebuha, bokov, stegen, zadnjice, nog in nadlaketi.

Kavitacijo s frekvenco 1MHz izvajamo po celem telesu, razen na prsnem košu. Primerna je za osebe z manj izraženemi maščobnimi oblogami.

Kontraindikacije
- Ljudje z resnimi zdravstvenimi težavami, kot so srčna obolenja (srčni vzpodbujevalniki bolezni srca in ožilja- krčnim žilam se izognemo), razjede na želodcu, resne težave z želodcem ali bolečine v trebuhu, razjede na črevesju, visok krvni tlak, sladkorna bolezen, bolezni jeter, ter ledvic naj ne uporabljajo tega tretmaja.
- Nosečnice, doječe matere, ženske, ki so imele v zadnjih 6 mesecih operacijo trebušne votline, ženske v času menstruacije naj ne uporabljajo tega tretmaja.
- Bolniki z rakom (tudi če so ga že preboleli).
- Akutne bolezni
- Vstavljeni kovinski elementi v telesu.

Previdnostni ukrepi
- Stranke se naj odpovejo hrani bogati s proteini in mastni hrani. V času med tretmaji naj jedo lahko hrano.
- Tretmaji se izvajajo 1x na teden.
- Število tretmajev je od 1-8 nato je potreben 2 mesečni premor za nov paket terapij.
- Tretma kavitacije lahko traja največ 40 minut. V enem tretmaju je možno izvesti samo en predel, saj je takrat tretma najbolj učinkovit, ter vsebnost maščobe v limfnem sistemu ni prevelika.
- Če stranka uporablja zdravila za hujšanje, potem predlagamo, da se tretmaja udeleži šele 2 meseca po prenehanju jemanja zdravil.
- Pred tretmajem naj stranka vsaj eno uro nič ne je.

Napitek za odvajanje maščobnih oblog
Banane vsebujejo veliko kalija. Ta pa pomaga odvajati odvečno vodo iz telesa. Zato so tudi odlično živilo, kadar se želite znebiti nekaj odvečnih kilogramov. Banane pospešujejo topljenje maščobnih oblog, saj pospešujejo metabolizem.

Če bi se radi hitro rešili velikega trebuha, se znebili maščobnih oblog okrog pasu, potem pripravite ta okusen recept.
Potrebovali boste eno banano, eno pomarančo, pol skodelice domačega jogurta ali kislega mleka, eno žličko kokosovega olja, ščepec mletega ingverja, dve žlički lanenih semen.Vse sestavine zmešajte z mešalnikom in popijte vsako jutro potem, ko ste popili kozarec ali dva mlačne vode.

S tem pripravkom boste zares hitreje shujšali in si izboljšali zdravje ter počutje.

salon20 kavitacija 40KHz salon20 kavitacija 1MHz

Najpogostejše napake pri hujšanju:
• zaužita prevelika količina hrane
• premajhna količina obrokov
• premalo zaužite tekočine
• premalo razstrupljanje telesa
• ni ali premalo telovadbe

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov