Staranje celotnega organizma in tako tudi kože je neizbežno, za katerega je značilen pojav gub in peg, suhe kože, tanjšanje kože in ohlapnost kože. Gostota kolagena se zmanjša, koža izgublja elastičnost in postaja občutljiva. Danes lahko koži vsaj delno povrnemo mladostni videz na neagresiven in varen način s t.i. fotopomlajevanjem. Fotopomlajevanje ali nekirurški lifting je novejša metoda pomlajevanja, ki se danes v svetu veliko uporablja. Na meji med vrhnjico in usnjico sproži obnavljanje celic, v globljih plasteh kože pa vzpodbudi fibroblaste k povečani tvorbi kolagenih in elastičnih vlaken.

Fotopomlajevanje deluje na principu uporabe pulzov močne svetlobe, ki prodira v kožo, pri tem pa ne poškoduje površinskega sloja. Toplota se preko svetlobe prenaša na kožo, kar na meji med vrhnjico in usnjico sproži ojačano obnavljanje celic, v globljih plasteh kože pa vzpodbudi fibroblaste k povečani tvorbi kolagenih in elastičnih vlaken, ki zapolnijo gube.

Uspeh terapije. Že po prvem posegu postane koža bolj napeta in gladka. Po nekaj obiskih opazimo, da starostne pege postopno zbledijo, koža pa dobi svetlejši, enakomerno obarvan ten. Plitke gubice, predvsem okrog oči in ust se izravnajo, koža pa postane bolj čvrsta in elastična.

Z IPL +RF laserjem tako izboljšamo tonus kože, stimuliramo obnovo kolagena in elastina. Rezultat postopka je gladka, napeta in enakomerno obarvana koža. Postopek ni boleč, rezultati so vidni takoj. Potrebnih je 4-6 terapij v razmaku 1 meseca.

Po tretmaju se priporoča večkratni dnevni nanos vlažilne kreme. Tretirano območje kože se mora 1 mesec ščititi pred soncem. Namreč sončna svetloba lahko zviša raven melanina, ter povzroči pretirano pigmentacijo.

Po tretmaju lahko barva solarnih pigmentacij potemni, vendar se bo ta sama izluščila v nekaj dnevih.

Nega kože po terapiji

Zjutraj
- Uporabite blago nevtralno čistilo, prekuhajte vodo in ko se ohladi, z njo očistite kožo.
- Nanesite kremo z vitaminom C.
- Nanesite kremo za sončenje

Zvečer
- Očistite kožo
- Nanesite vlažilno kremo ( HYALURON 24h krema)

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov