REFLEKSNA MASAŽA STOPAL - KITAJSKI STIL

Naša stopala so odraz našega telesa. Kitajska medicina pravi, da so senzorji vseh živcev notranjih organov, ki se širijo po celem telesu, zbrani na podplatih. Tako refleksna masaža učinkovito stimulira delovanje notranjih organov. Z refleksno masažo lahko sami veliko pripomoremo k temu, da se telo samo celi. Refleksna masaža pomaga balansirati nepravilnosti, ki se pojavijo v obliki bolezni, nesreč in celo življenjskega stila.

Refleksologija je izvajanje pritiska na posebnih točkah na stopalih. Če vas že nežen dotik pripelje do sproščenosti, potem pomislite na enkratni občutek, ki vam ga bo dala profesionalna refleksna masaža. Kadar je pretok energije oviran zaradi napetosti ali stresa, zbolimo. S pritiskom na refleksne točke na stopalih vzpostavljamo pretok energije imenovane Qi, skozi celo telo. Naša stopala izražajo stanje naše telesne notranjosti. Energija Qi se nenehno pretaka skozi kanale ali meridijane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh.

Zaradi nezdrave prehrane, premalo gibanja ali stresov se na živčnih končičih stopal nabirajo kristalčki sečne kisline in kalcijevih soli, ki zavirajo normalno delovanje raznih organov. Terapevt to zazna kot drobnozrnat pesek, ki včasih kar škriplje pod prsti, masirana oseba pa to občuti kot bolečino. To je največkrat pokazatelj, da je organ, ki ustreza boleči coni oslabljen ali pa še bo. Z vztrajno obdelavo teh con - kristalčki na stopalu ob gnetenju razpadejo. Ti razbiti delčki se absorbirajo v sistem za izločanje odpadnih snovi, od tod pa zapustijo telo z znojem in sečem. Tako z refleksno masažo stopal dobesedno odplavimo nakopičeno nesnago iz telesa in odstranimo zamaške, ki so zapirali energetske kanale. Tako se začne neoviran pretok energije po telesu, izboljša se delovaje žlez, okrepi se krvni pretok in človek se počuti popolnoma prerojen.

Refleksna masaža stopal se uporablja tako v terapevtske namene kot tudi v sprostitvene namene, za uravnovešanje naše življenjske energije, izboljšanje splošnega zdravstvenega varstva. Refleksna masaža stopal je zelo učinkovita tudi za zmanjševanje stresa, utrujenosti, motnje spanja, prebavne motnje, visok krvni tlak. Prav tako se je refleksna masaža stopal tudi zelo dobro izkazala pri zdravljenju artritisa, alergij, bolečin v hrbtu in vratu in nekaterih kožnih bolezni, najrazličnejšimi vnetji – oči, ušes, sečil. Zelo dobrodošla je po porodu, da se mamicam telo čim prej postavi v prvotno stanje.
Lahko je tudi v pomoč ob težavah z zanositvijo, je v veliko pomoč z okrevanjem po kapi, težavah s hrbtenico, težave z astmo, glavoboli- migrenami, nespečnostjo. Služi lahko kot preventiva za ohranjanje harmonije v našem telesu.

Pri refleksni masaži stopal, se s pritiskanjem na posamezne cone stopala, sprosti in harmonizira celotno telo in tako ugodno vpliva na človekovo zdravje in počutje. Je starodavna metoda, s katero se aktivirajo moči telesa in sprostitev vseh notranjih sistemov, ugodno pa deluje tudi na um in duha. Med pozitivne lastnosti masaže stopal štejejo globoka sprostitev, trden in globok spanec, povečanje delovanja protiteles, naravna odpornost organizma, čustveno ravnovesje in še veliko več.

Če se želite znebiti napetosti in stresa ter izboljšati kroženje vseh telesnih tokov v organizmu, ne odlašajte več! Za ohranjanje telesne sposobnosti, za obnavljanje in ravnotežje, je kot naročena refleksna masaža stopal.

 refleksna masaža stopal

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov