EPILACIJA - TRAJNO LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK

Epilacija je trajna odstranitev dlak. Nekateri poimenujejo tudi kot fotoepilacija (depilacija z laserjem ali z IPL). Odstranjevanje dlak z lasersko epilacijo je varen a dolgotrajen postopek, ker imajo dlake določen ciklus rasti. Glavna faza rasti (imenovana anagena) je faza, v kateri je potrebno dlako odstraniti. Dlačice je možno uničiti le v aktivni fazi rasti, zaradi tega je potrebnih več tretmajev. Za 80% redukcijo poraščenosti je potrebnih v povprečju 6-10 tretmajev. Časovni tretmaji so na 4-10 tednov. Na začetku so tretmaji na 4-6 tednov, kasneje pa so potrebni daljši razmaki, ker bodo oslabljene dlačice potrebovale več časa, da zrastejo. Pri enem tretmaju v povprečju uničimo 15 do 30 % dlačic.

Za postopke trajnega odstranjevanja dlačic imamo povsem novo, visoko kakovostno napravo z eLite tehnologijo, ki hkrati združuje tri tehnologije IPL + RF (radiofrekvenca) + hlajenje ročnika. Radio frekvenca prodre še globlje v kožo in pomaga s svojim segrevanjem IPL laserju, da se korenina dlake hitreje povsem uniči. Da pa ne čutimo prevelike toplote se cel nastavek vodno hladi. Vse tehnologije delujejo sočasno zato so rezultati boljši kot pri IPL laserjih, saj uspešno lahko odstranimo tudi sive, rdeče in svetle dlačice (potrebnih je nekaj več tretmajev),  na zelo varen način brez bolečin. Zmanjšana je tudi možnost opeklin. 

delovanje IPL+RF

primerjava laserjev  laser žarek

IPL + RF laser (intenzivna pulzna svetloba + radiofrekvenca) je aparat za selektivno fototermolizo. Dovršena tehnologija združuje izkušnje in raziskave s področja elektro-koagulacije in laserske tehnike. 

laser delovanje

Metoda je neinvazivna, saj se koža ne prebada. Sam postopek izključuje možnost nastanka okužbe, ker je svetloba 100 % sterilna.

 Z lasersko IPL + RF napravo lahko trajno odstranjujemo :
- dlake na obrazu, bikini predelu, nogah, rokah, hrbtu, prsih in trebuhu
- akne
- solarne in starostne pigmentacije
- razširjene žilice na obrazu

Pri nas sta enako dobrodošla oba spola. En mesec pred terapijo si smete dlake briti le z britvico. Nikakor ne z depilacijo ali depilacijskimi kremami. 

 Fotoepilacija z IPL+RF deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov in energije teh žarkov trajno uničimo celotno strukturo posamezne dlake. Pri tem je ključnega pomena to, da so uničene tudi tiste celice, iz katerih rastejo dlake. Laserski žarek selektivno razpoznava pigment v dlačici, se v pigmentu (melaninu) absorbira in toplotno uniči mešiček dlačice. Laser deluje na mešiček dlačice v anageni fazi (obdobju aktivne rasti dlačice), ko je dlaka visoko metabolično aktivna in občutljivejša za toploto. Tkivo okrog dlačice ostane nepoškodovano, mešiček dlačice pa je za vedno uničen. Globina penetracije laserskega žarka dovoljuje uničenje najglobljih foliklov dlačic in ne poškoduje kože.
Število tremajevje odvisno od predela, ki ga obdelujemo, barve kože in dlačic in metabolizma osebe.

Tretmaja se ne izvaja na strankah, katere imajo spodaj našteta stanja zdravja:

 • Stranka ima povišano telesno temperaturo.
 • Stranka ima oslabljen (slaboten) imunski sistem.
 • Je občutljiv za brazgotine po poškodbah.
 • Stranka ima svetlobno občutljivo kožo ali je bila deležna zdravljenja zoper svetlobno občutljivost. (lahko kljub temu pri valovnih dolžinah 510~1200nm)
 • Psihično nestabilne  stranke ali paciente z nerealnimi pričakovanji.
 • Nosečnice.
 • Stranke obolele za kožnim rakom.
 • Stranka, ki nima uravnoteženih trombocitov in če je stranka nedavno zaužila aspirin (ali kakšno drugo primerljivo zdravilo) ali antioksidant.
 • Stranke, katere ne želijo upoštevati varnostnih metod po tretmaju; kot so sončenje ipd.
 • So ali bodo izvajali hormonsko terapijo v naslednji treh mesecih.
 • Stranka, ki je podvržena krvavenju, trpi za epilepsijo ali diabetesom.
 • Stranka, ki ima poškodovano kožo ali del kože zaradi ionizirajočega sevanja.
 • Stranka, ki ima zelo zagorelo polt zaradi sončenja. Vsaj 4 tedne pred in po tretmaju se ne smete sončiti.

 

Nega kože po tretmaju

Zjutraj:

- uporabite blago milo ter hladno prevreto vodo za čiščenje kože;
- nanesite kremo z vitaminom C;
- nanesite kremo za sončenje s čim bolj naravno sestavo.

Zvečer:

- očistite kožo; nanesite kremo, ki zagotavlja koži vlažnost

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov