1 minuta/ čas branja (212 besed)

ZAKAJ JE POMEMBNO, DA HITRO SANIRAMO RAZPOKE NA PETAH?

Razpoke na petah oz. ragade največkrat nastanejo zaradi kombinacije trde in suhe kože ter pritiska lastne teže. Pogosto na razpokah tudi zakrvavi, kar je še posebej neprijetno v poletnih mesecih, ko smo večkrat na morju, prav tako pa so zelo moteče pri hoji in telesnih aktivnostih.

Razpoke so vstopna točka za bakterije in glivice. Če jih ne saniramo, lahko pride do neprijetnih vnetij in obolenj. Najbolje je, da obiščete pedikerja, ki vam bo z ustreznim brušenjem in odstranitvijo trde kože, zmanjšal bolečine. Vendar morate pri tem tudi sami sodelovati ter pri domači oskrbi "hraniti" svojo razpokano kožo. Za ta namen obstajajo razna mazila, ki predvsem uravnavajo pomanjkanje vlage v koži. Koža potrebuje tipične sestavine kot so urea, pantenol, lanolin in bisabolol.

Priporočamo uporabo Mazila za razpokana stopala - ragade PECLAVUS PODOcare. Mazilo zagotavlja dolgotrajno pomoč pri razpokah kože, razpoklinah in ragadah. Vsebuje izvleček naravnega propolisa in dragocenega karnavba voska, ki spodbujata izmenjevanje snovi v koži in elastičnost kože. Koža postane bolj odporna, gladka in prožna.

​Pri globokih razpokah kože priporočamo, da namestite okluzivni povoj. Okluzivni obliž je vodoodporna ovijalna folija, narejena iz transparentne, zračno prepustne poliuretanske folije in vsebuje poliakrilatično lepilo. Primerno je za namestitev na področje pete, kjer močno drži. Obliž je zelo priporočljiv pri intenzivnih ragadnih terapijah, ker zelo poveča delovanje negovalnih sredstev.

RAZLIKE MED BB, CC IN DD OBARVANO KREMO - KAJ SPLO...
VAŠI NOHTI VAS OPOZARJAJO NA POMANJKANJE DOLOČENEG...

Related Posts

 

KOMENTARJI

Še ni komentarjev. Bodi prvi pri zapisu komentarja.
Že registrirani? Prijava
Guest
nedelja, 22 maj 2022
FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov