2 minutes reading time (349 besed)

NEGA KOŽE POLETI

Kako se lotiti nege obraza poleti? Prvo pravilo, ki ga sicer kar naprej ponavljamo, je uživanje zadostne količine vode. Premajhen vnos vode se namreč hitro pozna na naši koži. Seveda sodijo zraven tudi zdrava prehrana in izogibanje kavi, cigaretam, alkoholu in živilom, ki vsebujejo veliko sladkorja. Ob upoštevanju teh elementov sta zdravje in zdrav videz zagotovljena. Dodatna nega kože poleti pa je zelo zaželena.

Odlično prehransko dopolnilo za zaščito kože poleti je beta karoten. Beta karoten je provitamin ki ga naše telo pretvori v vitamin A, če vitamina A primanjkuje. V primeru dobre preskrbljenosti z vitaminom A se večji del beta karotena naloži v zgornjo plast kože in jo obarva svetlo rjavo. Tako pridobljena barva varuje kožo pred uničujočim delovanjem svetlobe in sončnih žarkov.

Izberite primeren zaščitni faktor za vas. Poleti moramo večkrat dnevno nanesti kremo z zaščitnim faktorjem, ne le na dopustu, temveč čez celo poletje. Potrebno je zavedanje, da je zaščita pred soncem obvezna ob vsakem izpostavljanju soncu. Ko ste na plaži oz. se sončite, predlagamo nanos kakavovega ali kokosovega masla pred nanosom kreme z zaščitnim faktorjem. Tako bo koža še dodatno nahranjena. Ste vedeli, da je kokosovo maslo naravni zaščitni faktor? Nujna je krema za obraz z zaščitnim faktorjem vsaj 30. V SALON-u 20, strankam nudimo Afroditino kremo Vita Derma SPF 30 za vse vrste kože. Učinkovita kombinacija UVA- in UVB-filtrov, vitaminom E in bisabololom kožo ščiti pred sončnimi opeklinami ter prezgodnjim staranjem, ki ga povzročajo UV-žarki in prosti radikali, jo hkrati neguje ter pomaga preprečevati njeno izsuševanje.

Z raznimi meglicami in toniki za obraz in telo si lahko pomagate premagovati vročino v poletnih dneh. Meglice vsebujejo različne sestavine, ki poleg osvežitve koži nudijo tudi nego. Tonik vzdržuje pH vaše kože in jo dodatno oskrbuje z vlago.

Zelo pomembno je redno čiščenje kože in odstranjevanje ličil. Poleti se koža veliko bolj poti in posledično se pore mašijo bolj intenzivno.

Seveda pa ne pozabimo smernic sončenja. V času od 11-16 ure se ne izpostavljajte soncu, ampak se umaknite v zaprte prostore. Vplive škodljivih sončnih žarkov boste najbolje preprečili tako, da se boste izognili močnemu sončnemu sevanju.

KAJ POTREBUJE VSAKA ŽENSKA ZA DOMAČO NEGO OBRAZA
NEGA KOŽE SPOMLADI

Related Posts

 

KOMENTARJI

Še ni komentarjev. Bodi prvi pri zapisu komentarja.
Že registrirani? Prijava
Guest
nedelja, 17 oktober 2021
FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Strinjam se z Pravila in Pogoji

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov