Pogoji poslovanja v spletni trgovini SALON 20

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletni strani www.salon20.si  sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje (ZVPot-UPB2).

S spletno trgovino uporavlja Hitelektronik d.o.o.

Prosimo, da pozorno preberete splošne pogoje poslovanja spletne trgovine, saj vas ti zavezujejo v trenutku, ko vstopite v našo spletno trgovino. Šteje se, da ste z vsako transakcijo, opravljeno prek naše spletne trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

V spletni trgovini lahko kupujejo registrirani in neregistrirani uporabniki. Ob registraciji v sistem spletne trgovine pridobite uporabniško ime in geslo, ki je enako naslovu elektronske pošte ter gesla. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec skrajša postopek naročila, saj mu ni potrebno vsakič znova izpolnjevati osebnih podatkov.

Ponudnik si pridržuje pravico do kakršnih koli sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

2. POSTOPEK NAKUPA

2.1 IZBIRA ARTIKLOV

Naročilo lahko izvedete kot registriran uporabnik ali kot gost. Če želite kupiti artikel , potem pod njim kliknite na gumb KUPI ZDAJ. Vsi artikli se shranjujejo v košarici. Po končani izbiri artiklov kliknite na košarico. Pokazali se vam bodo izbrani artikli, ki jih lahko tudi odstranite ali povečate količino posameznega izbranega artikla. Nato kliknite na gumb PLAČILO.

Enostavno iskanje izdelkov vam omogoča tudi iskalnik, ki se nahaja zgoraj.

2.2 KORAK  - PODROBNOSTI O PREJEMNIKU

 Nakup kot "registrirani uporabnik" ali "gost "

 - Nakup kot "gost"

V primeru, da se odločite za nakup kot gost, morate ob vsakem nakupu znova vnesti osebne podatke.

V tem koraku tudi izberete način dostave oz. prevzema blaga. Cena pošiljanja po pošti je 3 EUR+ddv . Registracijo potrdite s klikom na gumb NAPREJ.

V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili.

-  Nakup kot registriran uporabnik

V kolikor se želite registrirati v spletno trgovino za registracijo potrebujete veljaven e-mail naslov in geslo ter kliknite na gumb " vpišite se za uporabo imenika". Če ste že registrirani uporabnik, bo program sam izpolnil vaše že vnešene podatke. V kolikor kupujete prvič, pa vnesite vaše osebne podatke. Z registracijo prihranite čas pri kasnejših nakupih, saj vam ni potrebno vsakič znova vnašati osebnih podatkov, prav tako pa imate v vašem profilu VAŠ RAČUN zgodovino preteklih naročil, možnost spremembe gesla in imenik naslovov za dostavo. Registrirate se lahko tudi še v naslednje koraku.

 Registracijo potrdite z klikom na gumb NAPREJ. V primeru, da katero obvezno polje pustite prazno, vas bo usmerilo nazaj na registracijski obrazec, kjer bo označeno kateri podatek ste pozabili vnesti oz. kje ste se zmotili.

3.1 KORAK -PODROBNOSTI O PLAČILU

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

•Plačilo ob prevzemu v trgovini z gotovino ali plačilnimi karticami VISA, MAESTRO ali MASTERCARD.

•Plačilo po povzetju
Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da dostavna služba Pošte Slovenije za tovrstno storitev zaračunava provizijo, ki ni obračunana na računu. In sicer:
- za znesek odkupnine do 98,00 € zaračuna 1,05 € provizije,
- za znesek odkupnine od 98,00 € do 501,00 € zaračuna 1% od vrednosti in
- za znesek nad 501,00 € zaračuna 5,01 €.
Provizijo plačate poštarju posebej, strošek ni vključen v vrednost paketa.

  •Plačilo po predračunu na TRR SI56 0208 5001 7858 453. Ko dobite potrditev naročila na vaš email, izvršite nakazilo na TRR podjetja. Po prejemu nakazilo bo možem prevzem artikov ali pa se bodo poslali na vaš naslov, odvisno od vaše izbire v predhodnem koraku.

- Nakup kot "gost"

Vpisati morate še vaš email naslov, na katerega boste dobili potrditev naročila in vse nadaljne podatke o poteku vašega naročila.

Če se želite registrirati, potem vnesite še geslo, drugače pustite prazno.

Vnesite še naslov plačnika artiklov, ki je lahko tudi enak kot je naslov dostave.

-  Nakup kot registriran uporabnik

Vnesite še naslov plačnika artiklov, ki je lahko tudi enak kot je naslov dostave.

Kliknite na gunb NADALJUJ.

4. KORAK - ODDAJ NAROČILO

V tem koraku so zbrane vse informacije, ki ste jih vnesli v prejšnjih korakih. (izbrani artikli, način dostave in način plačila)

Če želite kaj spremeniti, potem kliknite spodaj na ravnilo na prejšnji korak in vnesite pravilne podatke.

V koliko je vse pravilno izpisano kliknite na gumb ODDAJ NAROČILO.

5. CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob potrdilu plačila.

Trenutno veljajo navedene cene izdelkov, ki pa jih lahko spremenimo brez predhodnega obvestila.

AKCIJE-POPUSTI

Roki veljavnosti akcijske ponudbe veljajo do preklica. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Ponudba velja do preklica.

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku za katerega akcija ali cena s popustom velja, jasno določeni pogoji udeležbe v njih.

6. ZASEBNOST IN ZAŠČITA PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

7. NAROČANJE

OBDELAVA NAROČILA

Spletna trgovina bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričela takoj po njegovem prejemu.

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi spletna trgovina razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Potrošnik ne more zahtevati izpolnitve takega naročila.

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu podjetja. Potrošnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAROČILA

Kupec lahko v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov v 15 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila. Izjema so kozmetični izdelki, ki jih zaradi narave izdelka, higienskih in zdravstvenih razlogov kupec ne more vrniti oziroma zamenjati. Torej možnosti vračila izdelkov ni.

8. DOSTAVA V SLOVENIJI

Naročeno blago iz naročil, prejetih na delovni dan do 12. ure, pripravimo in odpremimo praviloma še isti dan, tako da blago načeloma prejmete v 24 urah. Vsa naročila prejeta po 12. uri se pripravijo in odpremijo naslednji delovni dan.

V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku.

Blago pošiljamo prek podjetja Pošta Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti ...) podaljša.

8.1 STROŠKI DOSTAVE V SLOVENIJI

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Strošek dostave je 3,66 € in se izpiše ob zaključku vašega naročila ter je zaveden na računu, ki ga prejmete skupaj z naročenimi izdelki. Če se odločite za plačilo naročila po povzetju, bo znesek stroškov pošiljanja višji zaradi storitve odkupnine in provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije (glej 3.1 ). Ta dodatni strošek vam Pošta Slovenije obračuna naknadno in ni zaveden na računu.

9. REKLAMACIJE in NAPAČNO BLAGO

REKLAMACIJE

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Prejeto blago preglejte takoj. Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni poškodbi na izdelku, ki je nastala med transportom, zavrne takoj kurirju, ki je blago dostavil. Torej izdelka ne prevzemite. S kurirjem izpolnita reklamacijski zapisnik, ki je podlaga za reševanje reklamacije. Na podlagi tega vam bomo poškodovani izdelek zamenjali z novim.

O reklamaciji nas lahko obvestite direktno na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. , da bo zadeva čim hitreje urejena.

NAPAČNO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je v poslanem paketu napačno blago, mora kupec najkasneje v 3 dneh po prevzemu obvestiti trgovino www.salon20.si na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. . Na podlagi ustreznega obvestila vam bomov najkrajšem možnem času izdelek zamenjali. Po prejemu vrnjenega izdelka na sedež podjetja se kupcu pošlje pravi izdelek.

10. VARNOST (ta del se prilagodi bančnemu sistemu naknadno)

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno. Plačevanje s karticami zaenkrat še ne deluje.

Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti in zagotavljanja dobrega občutka obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Maestro, Activa Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Diners Club).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov omogoča, da osebnih podatkov ni mogoče prestreči. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

11. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetke in njihove izpeljanke v spletni trgovini so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretje strani.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

12. UGODNOSTI ZA ČLANSTVO V NAŠI TRGOVINI - kako postanete član in kaj s tem pridobite?

S prijavo oz. registracijo v naši trgovini ste deležni ugodnosti, ki jih ponujamo: •ob naročilih vam ni potrebno več posredovati vaših podatkov, saj so ti že shranjeni, •imate možnost pregleda preteklih nakupov, •če ste prijavljeni na prejemanje e-novic, boste sproti obveščeni o novostih in naši akcijski ponudbi.

13. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ugovore, pripombe, zahtevke in izjave lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  na tel številko 01/ 292 60 12 ali po klasični pošti na naslov SALON20, Tacenska cesta 20, 1210 Ljubljana-Šentvid.

Ponudnik se obvezuje, da bo najkasneje v 5 delovnih dneh kupcu potrdil, da je pritožbo prejel in mu sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS. Spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo tukaj

14. PODATKI O PODJETJU

HITELEKTRONIK d.o.o., PE SALON 20, Tacenska cesta 20, 1210 Ljubljana-Šentvid tel.:01 292 60 12 www.salon20.si  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Želimo vam prijetno in ugodno nakupovanje ter se vam zahvaljujemo za zaupanje.

FacebookLinkedin

AKCIJA

elektronsko naročanje

DARILNI BON

elektronsko naročanje

O SALONU 20

Naročite se na E-novice

Pridružite se nam na Facebooku

salon20 logo

  Kozmetični SALON 20 
več kot 600 všečkov